De V.B.T. en Sellingen

DE VERENIGING BEVORDERING TOERISME

De vereniging, in het verleden een onderdeel van Tourist Info Westerwolde, is centraal  in het dorp gehuisvest in een gedeelte van  Hof van Sellingen. 

U kunt hier terecht voor toeristische informatie uit de regio, wandel- en fietsroutes.

 

Openingstijden

Momenteel is ket kantoor gesloten. Medio april gaan wij weer open en hopen u te begroeten.

Heeft vragen gewoon even bellen of mailen.

 

Adres

Dorpsstraat 8

AE 9551 Sellingen

 

Telefoon 

0599 324 376

06 83 59 85 52‬ (tijdens de openingsuren)

Mail

vbtsellingen@gmail.com

De voorloper van Hof van Sellingen Hotel W. Plat.

SELLINGEN HET DORP

Het dorp Sellingen behoort tot de gemeente Westerwolde gelegen in het zuidelijke puntje van Groningen met Duitsland op fietsafstand. In deze rustige streek, is het goed onthaasten.

Het esdorp Sellingen is gelegen te midden van een prachtig coulisselandschap, met boerderijen, licht glooiende es- en beekdalgronden, bossen, heidevelden en vennen. Dit alles vormt samen met de houtwallen en de tangen* het decor van Westerwolde.

De middenstand in het dorp is goed vertegenwoordigd: voor de dagelijkse boodschappen en geldpinnen hoeft men het dorp niet uit. De uit ca. 1000 zielen bestaande gemeenschap is dynamisch. Diverse verenigingen en organisaties, zoals het Openluchttheater ‘de Barkhoorn’, Plaatselijk Belang, de zomeravondmarktcommissie,  

ontwikkelen een groot aantal activiteiten voor inwoners, de regio en natuurlijk voor de toeristen. Naast het bezoeken van de Oude Stelmakerij, aan de Dorpsstraat, met veel informatie over het ontstaan van Westerwolde is het vroeg-gotische kerkje een bezienswaardigheid.

 

* Tangen zijn zandruggen die door de voormalige moerasgebieden liepen en daarmee droge verbindingen vormden tussen de dorpen en gehuchten.

Een Tip

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Sellingen, de bewoners, oude gebruiken en recepten. Gecompleteerd met twee wandelingen en een fietsroute.

Kom naar de V.B.T. en koop het 'boukje' Sellingen Toen en Nu. De prijs is € 3,00.


V.B.T. Sellingen, Dorpsstraat 8, 9551 AE Sellingen, telefoon: ‭06 835 985 52‬, email: vbtsellingen@gmail.com

Bankrekening: NL28RABO 0358 602440 t.n.v V.B.T. Sellingen, KvK 40038133