Te Doen

Naast op de beginpagina vermelde activiteiten zoals wandelen en fietsen zijn er nog enkele bezienswaardigheden dan wel activiteiten te ondernemen. Ook zijn er jaarlijks terug kerende activiteiten, die gepland zijn op datum, in de regio Sellingen.

Deze zijn wellicht belangrijk wanneer u Sellingen wilt bezoeken.

 

Op datum

Foto: Johannes Velthuis
Foto: Johannes Velthuis

16 juni tot en met 15 september

Expositie van keramische sculpturen in de oude Stelmakerij in Sellingen van de Amsterdamse kunstenaar Tilmann Meyer-Faje. Onder de titel 'Waar eindigt het?' toont hij een installatie van zijn keramische sculpturen, die afgeleid zijn van industriële constructies.

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag tussen 13.00 en 16.00 uur.


Foto: André Dümmer
Foto: André Dümmer

7 & 8 september

Beleef de middeleeuwen in Ter Apel. Het grootste en meest authentieke middeleeuwse evenement van Nederland speelt zich af rond het Klooster Ter Apel.

Meer weten ?

www.middeleeuwsterapel.nl 

www.kloosterterapel.nl


14 september 

Architectuurroute Ter Apel

Tourist Info Ter Apel organissert deze wandeling met gids langs mooie plekjes en landschappen in Ter Apel. Startplaats voor deelnemers en tevens parkeerplaats is het parkeerterrein naast Hotel Boschhuis de Boslaan.

Meer weten? Klik op >>>


21 en 22 september

Herfstmarkt in Bourtange

Tijdens de jaarlijkse herfstmarkt zijn in de vesting, op het Marktplein, het Brouwhuisplein en rond de vestingmolen staan de kramen opgesteld. Met de sfeer van de herfst.

Meer weten? www.bourtange.nl


Actief

Zwemmen in en nabij Sellingen Zwembad De Barkhoorn en Natuurbad De Sellingerbeetse

 

Zwembad De Barkhoorn

Dennenweg 1,
9551 VE Sellingen
0599 322 426
Openingstijden:
Gedurende de zomervakantie, 15 juli t/m 23 augustus, is het zwembad maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 19.30 uur geopend. 
Vrijzwemmen
* Maandag t/m vrijdag 14.30 - 19.30 uur
* Woensdag 13.00 - 19.30 uur
* Zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur  Baantjes zwemmen.
Maandag t/m vrijdag van 8.00 - 10.00 uur.  Mits u een geldig abonnement of een 10 badenkaart heeft.
Natuurbad Sellingerbeetse
Deze voormalige zandwinning is nu een natuurbad  met langzaam aflopend zandstrand, parkeerplaats,  toiletten, douches, belijningen een kiosk. Geen toezicht. Beetserweg nabij de voormalige camping De Papaver.
Toegang gratis. Meer weten kijk op zwemwater.nl 

Tennissen

Dit kan bij de Tennisclub Sellingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging mw. Helga ten Bruggencate 0599-322 720


Kanoën

Wilt u een tocht maken op het kronkelige riviertje Ruiten Aa en u heeft  geen eigen kano. Zowel Camping de Barkhoorn als Hotel de Waalehof verhuren ze.

www.barkhoorn.nl

www.hoteldewaalehof.nl


Footgolf

Bij Camping De Bronzen Eik kunt u footgolf spelen. Op de  eerste permanente footgolfbaan van Nederland. Ervaring met voetbal niet vereist! Bijna iedereen kan wel tegen een bal trappen.

Camping De Bronzen Eik, Zevenmeersveenweg 1, Sellingen. Tel. 0599 322 006.


Te Bezoeken

Kamp 'de Beetse'

De barak is een van de laatste overblijfselen van het voormalige werk- en interneringskamp 'de Beetse'. In de barak wordt het verhaal verteld van het kamp waar o.a werkelozen, Joden en vrouwen en kinderen van NSB'ers werden gehuisvest.

Openingstijden:

Iedere zaterdag en zondag open van 13.00 tot 16.00 uur.

Zevenmeersveenweg 10

9551 VV Sellingen

www.kampdebeetse.wordpress.com


De Oude Stelmakerij

Waar vroeger Draadjer zijn wipkarren en kruiwagens maakte, is nu een bezoekerscentrum gevestigd. De expositie gaat  over de geschiedenis van Westerwolde.

Openingstijden:

Dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 16.00 uur.

Dorpsstraat 32, 9551 AE Sellingen


De NH Kerk

De Sellinger Hervormde kerk, daterend uit de veertiende eeuw is in de zomer op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend voor bezichtiging.

Data voor 2019 zijn:  10, 17, 24, en 31 juli, 7, 14, 21, en 28 augustus.


De Kloosterboerderij

Op deze melkveehouderij opgetrokken uit oude kloostermoppen worden blaarkopkoeien op moderne diervriendelijke duurzame wijze gehouden. Dit proces kunt u aanschouwen en achteraf in de refter iets nuttigen of het winkeltje bezoeken.

Openingstijden:

Hoogseizoen Di t/m Zo 10.00-16.30

Voor/na-seizoen Do t/m Zo 10.00-16.30

www.kloosterboerderij.nl


Theater van de Natuur

Het kleinste theater met het grootste decor aan de Ruiten Aa. Op deze uitkijkheuvel, gemaakt door beeldend kunstenaar Adriaan Nette, beleef je steeds weer een privévoorstelling, elk moment van de dag ander landschap in beeld. De traptreden zijn voorzien van gedichten, geschreven door bekende Nederlanders zoals Adriaan Morriën en Harry Muskee Meer weten kijk op theatervandenatuur.nl