Te Doen

Naast op de beginpagina vermelde activiteiten zoals wandelen en fietsen zijn er nog enkele bezienswaardigheden dan wel activiteiten te ondernemen. Ook zijn er jaarlijks terugkerende activiteiten, die gepland zijn op datum, in de regio Sellingen.

Deze zijn wellicht belangrijk wanneer u Sellingen wilt bezoeken.

 

Westerwolde Magazine

Een magazine vol tips, suggesties en informatie om één of meerdere dagen te vertoeven in deze regio. Verkrijgbaar op ons kantoor en uitgegeven door Tourist Info Westerwolde.
Op datum


Foto: archief Staatsbosbeheer
Foto: archief Staatsbosbeheer

Zaterdag 6 november

Natuurwerkdag voor jong en oud.

 

Organiseert Staatsbosbeheer Westerwolde haar jaarlijkse, landelijke, natuurwerkdag. We doen dit bij Mezachdobbe, er groeien bijzonder plantensoorten. Maar er groeien ook veel jonge berken. Om te voorkomen dat de dobbe dichtgroeit moeten deze verwijderd worden. Wil je samen met de  boswachter de  handen uit de mouwen steken?

Meer informatie >>>


Zaterdag 6 november

Lampionoptocht in Sellingen. Om 18 uur is het zover, dan kun je onder begeleiding van je ouder(s), verzorger(s) of met je opa en oma meedoen aan deze leuke optocht door het dorp. De optocht begint op De Brink, waar het jeugdorkest van Jeduthun leuke liedjes speelt, die ook meegezongen kunnen worden. Kom om zes uur naar de Brink.


 Zaterdag 20 november

Afgelopen jaar werd Sinterklaas, met mondkapje!, nog hartelijk ontvangen door de burgemeester. Kinderen mochten er helaas niet bij zijn maar dit jaar worden kinderen uitgenodigd om samen met het jeugdorkest en de fanfare van Jeduthun weer voor een fantastische ontvangst te zorgen. Aansluitend vragen we Sinterklaas om met alle kinderen nog een leuk feestje te houden in De Sprankel.

 

We zien jullie graag allemaal op zaterdag 20 november om 14:00 uur voor het gemeentehuis te Sellingen.


Actief

Zwemmen in en nabij Sellingen: Zwembad De Barkhoorn

Gesloten tot medio mei 2022.

 

Subtropisch zwembad Emslandermeer

in gevolge de coronacrises zijn hier aangepaste protocollen.

Laan van Westerwolde 15

9541 ZA Vlagtwedde

http://www.emslandermeer.nl

Natuurbad Beetser Koele
Deze voormalige zandwinning is nu een natuurbad  met langzaam aflopend zandstrand, parkeerplaats,  toiletten, douches, belijningen en een kiosk. Op woensdag, zaterdag en zondagmiddag. Geen toezicht. Beetserweg  68, 9551 VH Sellingebeetse
Toegang gratis. Meer weten kijk op zwemwater.nl 

Tennissen

Dit kan bij de Tennisclub Sellingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging mw. Helga ten Bruggencate 0599-322 720


Kanoën

Wilt u een tocht maken op het kronkelige riviertje Ruiten Aa en u heeft  geen eigen kano. Zowel Camping de Barkhoorn als Hotel de Waalehof verhuren ze.

www.barkhoorn.nl

www.hoteldewaalehof.nl


Footgolf

Bij Camping De Bronzen Eik kunt u footgolf spelen. Op de  eerste permanente footgolfbaan van Nederland. Ervaring met voetbal niet vereist! Bijna iedereen kan wel tegen een bal trappen.

Camping De Bronzen Eik, Zevenmeersveenweg 1, Sellingen. Tel. 0599 322 006.


Forel of zalm vissen?

Rust, Ontspanning en sportiviteit in één! Forellenvisserij de Slegge beschikt in totaal over een terrein van zo’n 38000 m2 met 15000 m2 aan viswater verdeeld over 4 grote visvijvers brengt u genoeg rust en ruimte om een heerlijke dag aan het water door te brengen. In de 4 vijvers kan naar keuze op verschillende  vissoorten met diverse gewichtssoorten worden gevist.

De gevangen forellen mogen mee naar huis terwijl de steur en de meerval terug gezet worden.

Zowel  vissers als niet vissers kunnen

terecht in onze twee Fins ingerichte café-restaurants.

De Slegge,

Sleggekampenweg 1

9563 TG, Ter Apelkanaal

T. 0599-324538

M. Info@deslegge.nl

www.deslegge.nl

Te Bezoeken

Kamp 'de Beetse'

De barak is een van de laatste overblijfselen van het voormalige werk- en interneringskamp 'de Beetse'. In de barak wordt het verhaal verteld van het kamp waar o.a werkelozen, Joden en vrouwen en kinderen van NSB'ers werden gehuisvest.

Openingstijden:

Tot 31 oktober iedere zaterdag en zondag open van 13.00 tot 16.00 uur.

Zevenmeersveenweg 10

9551 VV Sellingen

www.kampdebeetse.wordpress.com


De Oude Stelmakerij

Waar vroeger Draadjer zijn wipkarren en kruiwagens maakte, is nu een bezoekerscentrum gevestigd. De expositie gaat  over de geschiedenis van Westerwolde.

Openingstijden:

In de periode 1 november tot en met 31 maart gesloten.

Dorpsstraat 32, 9551 AE Sellingen


De NH Kerk

De Sellinger Hervormde kerk, daterend uit de veertiende eeuw. Ingevolge de coronacrisis zijn er in 2021 geen bezoekmogelijkheden.


Theater van de Natuur

Het kleinste theater met het grootste decor aan de Ruiten Aa. Op deze uitkijkheuvel, gemaakt door beeldend kunstenaar Adriaan Nette, beleef je steeds weer een privévoorstelling, elk moment van de dag ander landschap in beeld. De traptreden zijn voorzien van gedichten, geschreven door bekende Nederlanders zoals Adriaan Morriën en Harry Muskee.

Meer weten kijk op theatervandenatuur.nl

Dennenweg, Sellingen


Museum Poppen',  autominiaturen en speelgoed.

Open van 13.30 t/m 17.00 uur in het weekend indien aanwezig of op afspraak.

Borgerweg 54,

9563 TJ Ter Apelkanaal

T. 0612261966


V.B.T. Sellingen, Dorpsstraat 8, 9551 AE Sellingen, telefoon: ‭06 835 985 52‬, email: vbtsellingen@gmail.com

Bankrekening: NL28RABO0358602440 t.n.v V.B.T. Sellingen