Te Doen

Naast op de beginpagina vermelde activiteiten zoals wandelen en fietsen zijn er nog enkele bezienswaardigheden dan wel activiteiten te ondernemen. Ook zijn er jaarlijks terug kerende activiteiten, die gepland zijn op datum, in de regio Sellingen.

Deze zijn wellicht belangrijk wanneer u Sellingen wilt bezoeken.

 

Op datum

Coronavirus

De activiteiten die voor 1 juni plaats zouden vinden zijn conform de RIVM adviezen afgelast.


Dorpsstraat hoek Torenstraat
Dorpsstraat hoek Torenstraat

Zaterdag 4 april t/m 25 oktober

Expositie 'Groeten uit Sellingen'  aanzichten en foto's uit vervlogen tijden aangevuld met actuele foto van de zelfde plek.  Plaats: in de schuur bij SHC de Oude Stelmakerij aan de Dorpsstraat 32 in Sellingen.

Openingstijden: Donder- t/m Zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.


Actief

Zwemmen in en nabij Sellingen Zwembad De Barkhoorn en Natuurbad De Sellingerbeetse

 

Het zwembad is gesloten mei 2020 bent u weer welkom.

Het meest nabij zwembad is zwembad Emslandermeer.

Laan van Westerwolde 15

9541 ZA Vlagtwedde

http://www.emslandermeer.nl/faciliteiten/subtropisch-zwembad

Natuurbad Sellingerbeetse
Deze voormalige zandwinning is nu een natuurbad  met langzaam aflopend zandstrand, parkeerplaats,  toiletten, douches, belijningen en een kiosk. Geen toezicht. Beetserweg nabij de voormalige camping De Papaver.
Toegang gratis. Meer weten kijk op zwemwater.nl 

Tennissen

Dit kan bij de Tennisclub Sellingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging mw. Helga ten Bruggencate 0599-322 720


Kanoën

Wilt u een tocht maken op het kronkelige riviertje Ruiten Aa en u heeft  geen eigen kano. Zowel Camping de Barkhoorn als Hotel de Waalehof verhuren ze.

www.barkhoorn.nl

www.hoteldewaalehof.nl


Footgolf

Bij Camping De Bronzen Eik kunt u footgolf spelen. Op de  eerste permanente footgolfbaan van Nederland. Ervaring met voetbal niet vereist! Bijna iedereen kan wel tegen een bal trappen.

Camping De Bronzen Eik, Zevenmeersveenweg 1, Sellingen. Tel. 0599 322 006.


Te Bezoeken

Kamp 'de Beetse'

De barak is een van de laatste overblijfselen van het voormalige werk- en interneringskamp 'de Beetse'. In de barak wordt het verhaal verteld van het kamp waar o.a werkelozen, Joden en vrouwen en kinderen van NSB'ers werden gehuisvest.

Openingstijden:

Iedere zaterdag en zondag open van 13.00 tot 16.00 uur.

Zevenmeersveenweg 10

9551 VV Sellingen

www.kampdebeetse.wordpress.com


De Oude Stelmakerij

Waar vroeger Draadjer zijn wipkarren en kruiwagens maakte, is nu een bezoekerscentrum gevestigd. De expositie gaat  over de geschiedenis van Westerwolde.

Openingstijden:

Dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 16.00 uur.

Dorpsstraat 32, 9551 AE Sellingen


De NH Kerk

De Sellinger Hervormde kerk, daterend uit de veertiende eeuw is in de zomer op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend voor bezichtiging.

Data voor 2020 zijn nog niet bekend.


De Kloosterboerderij

Op deze melkveehouderij opgetrokken uit oude kloostermoppen worden blaarkopkoeien op moderne diervriendelijke duurzame wijze gehouden. Dit proces kunt u aanschouwen en achteraf in de refter iets nuttigen of het winkeltje bezoeken.

Openingstijden:

Hoogseizoen Di t/m Zo 10.00-16.30

Voor/na-seizoen Do t/m Zo 10.00-16.30

www.kloosterboerderij.nl


Theater van de Natuur

Het kleinste theater met het grootste decor aan de Ruiten Aa. Op deze uitkijkheuvel, gemaakt door beeldend kunstenaar Adriaan Nette, beleef je steeds weer een privévoorstelling, elk moment van de dag ander landschap in beeld. De traptreden zijn voorzien van gedichten, geschreven door bekende Nederlanders zoals Adriaan Morriën en Harry Muskee Meer weten kijk op theatervandenatuur.nl