Allemanspad

De naam Allemanspad geeft aan dat dit pad voor iedereen, voor alle mensen, toegankelijk en bruikbaar is. Allemanspad is een naam gericht op integratie. Samen met de hele familie op pad, van jong tot oud, lopend met de wandelwagen of rolstoel.

Geïnspireerd door een aantal paden in het zuiden van het land, o.a. in Someren en in Weert, en het beleef-pad in Smeerling, een beschermd dorpsgezicht tussen Vlagtwedde en Onstwedde, hebben we een tweetal paden rondom Sellingen op de kaart gezet met een routebeschrijving en wat informatie over de omgeving.

Er is geen markering, maar de route is niet ingewikkeld en we hebben gebruik gemaakt van de wandelmerktekens die we onderweg zijn tegengekomen. Rondom het es-dorp Sellingen ligt geen verhard pad dat alleen voor wandelaars toegankelijk is, maar er zijn wel een aantal smalle landweggetjes, verhard of half verhard met weinig verkeer. Het is voor ons moeilijk om te beoordelen, of een pad geschikt is. Daarom hebben we bij het pad langs de zuid-es een alternatieve route toegevoegd. Als derde route hebben we het pad in Smeerling toegevoegd met een alternatieve terugweg. Honden mogen ook overal mee en er is gedacht aan de horeca, of onderweg, of alleen bij het start- en eindpunt.


V.B.T. Sellingen, Dorpsstraat 8, 9551 AE Sellingen, telefoon: ‭06 835 985 52‬, email: vbtsellingen@gmail.com

Bankrekening: NL28RABO 0358 602440 t.n.v V.B.T. Sellingen, KvK 40038133