Quilten van Jannie Venhuizen

Hallo mijn naam is Jannie Venhuizen, ik woon samen met mijn man in Sellingen.
Met stofjes werken is al jaren mijn hobby. Het begon met kleding maken voor mezelf, en later ook voor onze kinderen. Zo kreeg ik steeds meer mooie “restjes stof “ in mijn verzameling. Hiermee ging ik aan het fröbelen: o.a. kussen, dekentjes etc. maken.
In 2005 ben ik bij een quilt-groep gegaan. In de wintermaanden kwamen we bij elkaar, hier leerde ik verschillende technieken. We maken dezelfde opdracht, maar door gebruik van verschillende stofjes en een eigen stijl geeft elke quilt een verrassend resultaat. Dat maakt het nu zo leuk, het wordt een persoonlijke creatie!!
Het quilten doe ik veelal met de hand, ik vind dat een fijne rustgevende bezigheid. Met de naaimachine naai ik het aan elkaar tot een quilt.
Vanaf 2016 ga ik naar het quilt-cafe in Ter-Apel. Dit is ook een fijne plek om quilt-vriendinnen te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.
Mijn quilt heb ik tentoongesteld in “de Hoeksteen” tijdens het schildersfestival, en in de bibliotheek in Ter Apel.