Textiele werkvormen van Hilly Anholts

Mijn naam Hilly Anholts. Wij wonen sinds 1982 in het buitengebied van het mooie dorp Sellingen, ook wel bekend als kunstenaarsdorp.

Mijn grootste hobby is tuinieren. De afgelopen 2 jaar had ik maandelijks 3 pagina’s in Landleven met de moestuin ‘De Stille Kniptuin’. Deze was open voor publiek maar m.i.v.  corona in 2020 niet meer.

Naast het tuinieren houd ik mij vooral bezig met een verscheidenheid aan textiele werkvormen. Quilten (m.n. het vrije quiltwerk), haken weven en wand objecten maken zijn daarvan de belangrijkste bezigheden. Samen met buurvrouw Hedwig verven we onze eigen stoffen. Helaas heeft de corona daar een stokje voor gestoken.

Het quilten doe ik sinds 1994. De eerste lessen heb ik gevolgd in Haren.  Deze lessen werden georganiseerd door  Vrouwen van Nu (destijds de Ned. Bond voor Plattelandsvrouwen) Na enige jaren werd hier in Sellingen een quiltgroepje opgericht waar ik lid van was.

Nu ben ik lid van een quiltgroep die maandelijks bijeen komt bij Quiltshop-online in Gasselte. Super gezellig en inspirerend. Daarnaast probeer ik allerlei verschillende workshops te volgen op het gebied van quilten. Ook ben ik ruim tien jaar lid van een art-quiltgroep o.l.v. Dineke Ugen.

De werken die in de VBT hangen zijn gemaakt aan de hand van verschillende technieken: branden, werken met solu-vlies (in water oplosbaar vlies), vrij borduren met de naaimachine, traditioneel quiltwerk en art quiltwerk.

In een groep van Atelier RNAS in Roswinkel maak ik de textiele wandobjecten.

Hilly   


V.B.T. Sellingen, Dorpsstraat 8, 9551 AE Sellingen, telefoon: ‭06 835 985 52‬, email: vbtsellingen@gmail.com

Bankrekening: NL28RABO0358602440 t.n.v V.B.T. Sellingen